Regionale Uitvoeringsdienst Groningen en schaatsen

Deze week heb ik geprobeerd mijn werkzaamheden voor de RUD zo veel mogelijk te combineren met schaatsen. In de eerste helft van de week had ik afspraken die ik niet kon verzetten, maar donderdag en vrijdag lukte het prima.

 

Deze week heb ik geprobeerd mijn werkzaamheden voor de RUD zo veel mogelijk te combineren met schaatsen. In de eerste helft van de week had ik afspraken die ik niet kon verzetten, maar donderdag en vrijdag lukte het prima.

Maandagmorgen een gesprek met Ton Sprenger, de beoogd projectdeskundige namens de gemeenten. De kerngroep RUD bestaat uit een projectdeskundige namens de gemeenten, een projectdeskundige namens de provincie (Jan van Dijk), een projectmedewerker (Marianne Fokkinga) en ik. Sinds het vertrek van Liesbeth Groote Schaarsberg in september naar de regionale brandweer was die functie vacant. Met veel kunst- en vliegwerk lukte het ons de afgelopen maanden om de werkzaamheden te verrichten, maar ideaal was anders. Nu wij met het bedrijfsplan starten, is het extra belangrijk dat er weer een projectdeskundige namens de gemeenten ons team completeert. Het gesprek verliep goed. Het is nu aan het secretariaat van het VGG om te zorgen dat het verder rond komt.

’s Middags was de vijfde en laatste personeelsbijeenkomst voor de medewerkers van de DEAL-gemeenten. De bijeenkomst vond plaats in het gebouw van de Werkorganisatie DEAL. Daar werken VTH-medewerkers van de vier gemeenten sinds begin vorig jaar in één afdeling. Er waren ongeveer 40 mensen aanwezig. Na de opening van Jack Beverloo, de directeur van de werkorganisatie, hielden Koos van der Broek en ik mijn verhaal. Daarna brandden de vragen los, over zowel de personele als de inhoudelijke aspecten.

Op de terugweg reed ik langs het Damsterdiep naar Groningen. Het ijs zag er prachtig uit en de schaatsomstandigheden waren ideaal met zon en weinig wind. Ik moest echter nog wat geduld oefenen.

Dinsdagmorgen vergadering van de projectgroep. Grootste deel van de tijd besteed aan de bespreking van de opdrachten voor de deelprojecten. Goede discussie. Ook nog over de bemensing van de deelprojecten gepraat. De projectgroepleden hebben goed werk gedaan. De bemensing van de deelprojecten is bijna rond. Alleen het deelproject Juridische regeling en Kaders mandaatregeling baart mij nog zorgen. ’s Avonds heerlijk geschaatst op de ijsbaan van Peize.

De woensdag stond in het teken van de presentaties van de vier bureaus die een offerte hebben uitgebracht voor de ondersteuning van projectfase 4 (bedrijfsplan). Aan het einde van de middag heeft de beoordelingscommissie, die bestond uit Jan van Dijk, Tjeerd Piek en ik, de balans opgemaakt. Wij waren unaniem in onze keuze. Daarna heb ik onze keuze gemotiveerd voorgelegd aan mijn ambtelijke opdrachtgevers Lenie Kootstra en Henk Jan Bolding. Beiden lieten mij donderdagmorgen weten dat zij akkoord waren met de keuze.

Donderdag en vrijdag de adviesbureaus geïnformeerd en tot slot nog mijn beide bestuurlijke opdrachtgevers en de projectgroep. Als afsluiting van de procedure volgt dinsdag nog een gunningsgesprek.Donderdag en vrijdag heerlijk geschaatst met mijn zoon. Donderdag vanaf het Leekstermeer naar Sebaldeburen en weer terug en vrijdag op het Oldambtmeer. Prachtig ijs, genieten! Tussen het schaatsen door de adviesbureaus gebeld, de kerngroepvergadering van dinsdag voorbereid en nieuwsbrief nummer 10 verzonden.

Het weekend stond opnieuw in het teken van schaatsen. Zaterdag met mijn vriendin van Uithuizen via Middelstum naar Winsum en zondag met mijn zoon op het Friescheveen. Opnieuw genieten. Korte, maar prachtige vorstperiode achter de rug. De ijzers gaan nu weer het vet in.