Regeling waardevermeerdering huizen met aardbevingsschade uitgebreid

Inwoners van de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde kunnen vanaf 18 maart ook beroep doen op de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering voor woningen met aardbevingsschade. Huiseigenaren kunnen een tegemoetkoming krijgen van maximaal 4.000 euro voor energiebesparende maatregelen. De regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 17 januari 2014.

Inwoners van de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde kunnen vanaf 18 maart ook beroep doen op de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering voor woningen met aardbevingsschade. Huiseigenaren kunnen een tegemoetkoming krijgen van maximaal 4.000 euro voor energiebesparende maatregelen. De regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 17 januari 2014.

Behandeld door Provinciale Staten

Provinciale Staten hebben op woensdag 11 maart bepaald dat inwoners van Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde ook een beroep kunnen doen op de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering. Eerder konden inwoners van de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Bedum, Winsum, Slochteren, Eemsmond, Ten Boer en De Marne al gebruikmaken van de regeling. De Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering is ontwikkeld door de Dialoogtafel en wordt uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Wie komt in aanmerking?

U komt in aanmerking wanneer u:

  • een schriftelijk advies heeft gekregen van de NAM voor bouwkundig versterkende maatregelen;
  • eigenaar bent van een woning in een van de elf gemeenten waaraan de NAM aardbevingsschade van meer dan 1.000 euro heeft vastgesteld in categorie A of B;
  • een woning heeft gekocht binnen een van de elf gemeenten op of na 17 januari 2014;
  • binnen een van de elf gemeenten een nieuwbouwwoning heeft opgeleverd gekregen op of na 17 januari 2014.

Welke maatregelen worden vergoed?

Diverse energiebesparende of- opwekkende maatregelen worden vergoed waaronder dak-, vloer- en gevelisolatie, HR++(+) glas, zonnepanelen en zonnecollectoren. Kijk op de website van SNN voor een compleet overzicht van maatregelen.

Waar kan ik aanvragen?

U kunt vanaf 18 maart uw aanvraag indienen via de website van het SNN . U vindt daar informatie en de voorwaarden van de regeling, inclusief hoe het geld moet worden aangevraagd.

Voor vragen kunt u contact opnemen via telefoon (050 - 5224924), of e-mail (waardevermeerdering@snn.eu).