Raymond Meijers draagt projectleiderschap personeel over

Maandagmorgen samen met kwartiermaker Saskia Gerritsen laatste gesprek gevoerd met een kandidaat voor het projectleiderschap Huisvesting. Na het gesprek de balans opgemaakt.

 

Maandagmorgen samen met kwartiermaker Saskia Gerritsen laatste gesprek gevoerd met een kandidaat voor het projectleiderschap Huisvesting. Na het gesprek de balans opgemaakt.

’s Middags samen met Saskia gesprek met Raymond Meijers en Lianne Roelfes. Raymond Meijers is per 1 februari gestopt als projectleider Personeel, omdat hij voor zijn werkgever de gemeente Leek een andere klus gaat doen. Tijdens het gesprek heeft hij het dossier overgedragen aan Lianne en mij. Wij gaan als duo het projectleiderschap doen. Ik vind het erg jammer dat Raymond, als doorgewinterde personeel- en organisatieadviseur, stopt. Hij heeft zich het afgelopen jaar met ziel en zaligheid en vooral met grote deskundigheid op het personele traject gestort. Ik heb zeer prettig met hem samengewerkt.

Met Jan Barkhof van de webredactie de statistieken van het dossier RUD op de website van de provincie besproken. Het aantal bezoeken is volgens Jan hoog. Mijn blog is één van de meeste bezochte rubrieken. Da’s mooi!

Dinsdag begonnen met de wekelijkse kerngroepvergadering. De belangrijkste agendapunten waren de selectie van de ondersteunende functies en de aanpak van de beschrijving van de werkprocessen. Kerngroeplid Gea Koeling heeft voor beide een voorstel gedaan. Aan de notitie over de selectie van de ondersteunende functies moet nog worden geschaafd, de aanpak van de werkprocessen ziet er goed uit.

Woensdagmorgen begonnen met een gesprek met drie financiële adviseurs van de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe. In Drenthe wordt hard gewerkt aan het bedrijfsplan. De financiële adviseurs stellen de begroting op. Ik heb hun verteld over de keuzes die wij hebben gemaakt bij het maken van onze begroting.

Donderdagmorgen eerst thuis gewerkt. In de loop van de ochtend van Peize door De Onlanden naar het station in Groningen gefietst. De Onlanden weer eens bij daglicht te zien. Mooi! Met de trein naar Utrecht gereisd voor het maandelijkse overleg met de provinciale regisseurs. Wij hebben van gedachten gewisseld over de aanpak van de witte vlekken. Ook de stand van zaken van de 28 RUD-projecten doorgenomen. Er zijn nu 17 omgevingsdiensten/regionales uitvoeringsdiensten operationeel. Bij een aantal, bijvoorbeeld de zeven Gelderse omgevingsdiensten, is het personeel nog niet geplaatst. In het eerste kwartaal volgen drie omgevingsdiensten, in het tweede kwartaal drie (waaronder Groningen), in het derde kwartaal nog eens drie (waaronder Fryslân) en in het vierde kwartaal de laatste twee (Drenthe en Utrecht).

Vrijdag de agenda’s en stukken voor verschillende vergaderingen verzonden, waaronder de kerngroep en de eerste vergadering van de projectgroep Financiën.

Aan het einde van de middag ben ik naar de afscheidsreceptie van Anne van der Wal geweest. Als hoofd van de afdeling Verkeer en vervoer heb ik zeer prettig samengewerkt met Anne. Heel leuk om oude bekenden uit de verkeers- en vervoerswereld te ontmoeten, een heel ander netwerk. 

’s Avonds met mijn bergsportvrienden wezen klimmen in De Bjoeks in Groningen. Heerlijk na een week hard werken.