Provincies doen samen onderhoud van bruggen en sluizen

De provincies Groningen en Drenthe gaan samenwerken bij het onderhoud van bruggen en sluizen. Na een (vaar-)seizoen proefdraaien onthulden gedeputeerden Fleur Gräper - van Koolwijk van (Groningen) en Henk Brink (Drenthe) op 9 oktober een nieuw logo op de bedrijfsauto's, om de samenwerking voor inwoners van beide provincies zichtbaar te maken.

De provincies Groningen en Drenthe gaan samenwerken bij het onderhoud van bruggen en sluizen. Na een (vaar-)seizoen proefdraaien onthulden gedeputeerden Fleur Gräper - van Koolwijk van (Groningen) en Henk Brink (Drenthe) op 9 oktober een nieuw logo op de bedrijfsauto's, om de samenwerking voor inwoners van beide provincies zichtbaar te maken. 

Bruggen en sluizen

Sinds 1 mei 2015 voeren de provincies samen onderhoud uit aan bruggen en sluizen in Groningen en Drenthe. Het gaat om onderhoud van de elektrotechnische installaties, systemen voor bediening op afstand en het oplossen van storingen. Voor de ingenieursdiensten, zoals ontwerp, aanbesteding, calculatie en uitvoeringsbegeleiding doen de provincies eveneens een beroep op elkaar.

Andere activiteiten

Vorig jaar verkenden de provincies de mogelijkheden tot samenwerking op diverse onderdelen van de bedrijfsvoering. Groningen en Drenthe doen ook andere al activiteiten samen, zoals inkoop, (repro)grafische dienstverlening en personeel & organisatie (vacatures en opleidingstrajecten).