Provincie tevreden over verloop Meldweek Leefbaarheid

De provincie kijkt met goed gevoel terug op de Meldweek Leefbaarheid, die van 4 tot en met 8 april liep. Groningers konden tijdens deze week dagelijks bellen met Statenleden, over hoe de leefbaarheid in hun woonomgeving verbeterd kan worden. In totaal zijn er meer dan 211 meldingen binnengekomen, waarvan ruim 80 procent afkomstig was van plattelandsbewoners. 46 procent van de respondenten gaf een acht of hoger voor de leefbaarheid van hun woonomgeving.

De provincie Groningen kijkt positief terug op de Meldweek Leefbaarheid, die van 4 tot en met 8 april werd gehouden. Groningers konden tijdens deze week dagelijks bellen met Statenleden, over hoe de leefbaarheid in hun woonomgeving verbeterd kan worden. In totaal zijn er meer dan 211 meldingen binnengekomen, waarvan ruim 80 procent afkomstig was van plattelandsbewoners. 46 procent van de respondenten gaf een acht of hoger voor de leefbaarheid van hun woonomgeving.

Sociale samenhang

Uit de verschillende meldingen blijkt dat de inwoners van onze provincie vooral de sociale samenhang in hun buurt belangrijk vinden, en de voorzieningen die daaraan bijdragen. Er zijn ook veel bruikbare idee├źn van bewoners binnengekomen. Zo werd de aanleg van een outdoor fitness-park genoemd, maar ook de plaatsing van meer bomen, struiken en grasveldjes in de buurt en het realiseren van een snelle internetverbinding. Een ander bijzonder voorbeeld kwam van iemand die vertelde over hoe zij samen met een groep regelmatig zwerfvuil opruimt, maar eigenlijk prikstokken tekort komt. De provincie heeft daarop toegezegd extra prikstokken uit te delen.

22 miljoen

De provincie organiseerde de Meldweek om te horen wat de Groningers belangrijk vinden voor een goed leefbare straat, wijk of stad. Voor verbetering en behoud van de leefbaarheid stelt de provincie de komende vier jaar in totaal 22 miljoen euro beschikbaar. Bij de besteding van dat bedrag wordt ook gekeken naar de uitkomsten van de Meldweek Leefbaarheid.