Provincie subsidieert activiteiten voor kinderen

De provincie geeft vanaf 2012 jaarlijks 250.000,- euro aan projecten die ervoor zorgen dat kinderen in Groningen kunnen sporten en meedoen aan activiteiten binnen en buiten de school. Van dit bedrag gaat 160.000,- euro naar inmiddels succesvolle projecten van Stichting Leergeld, het Provinciaal Jeugdsportfonds en Humanitas Thuisadministratie. Daarnaast is er geld voor nieuwe initiatieven en activiteiten.

De provincie geeft vanaf 2012 jaarlijks 250.000,- euro aan projecten die ervoor zorgen dat kinderen in Groningen kunnen sporten en meedoen aan activiteiten binnen en buiten de school. Van dit bedrag gaat 160.000,- euro naar inmiddels succesvolle projecten van Stichting Leergeld, het Provinciaal Jeugdsportfonds en Humanitas Thuisadministratie. Daarnaast is er geld voor nieuwe initiatieven en activiteiten.

Succesvolle projecten

De Stichting Leergeld maakt het mogelijk dat kinderen kunnen meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Het Provinciaal Jeugdsportfonds zorgt ervoor dat kinderen kunnen sporten, bijvoorbeeld door te voorzien in sportkleding en bij te dragen in de contributie van sportverenigingen. Humanitas Thuisadministratie werkt met vrijwilligers. Deze helpen gezinnen bij het op orde brengen van hun administratie. Bovendien ondernemen zij met kinderen leuke dingen die de kinderen van huis uit niet (genoeg) doen.

Nieuwe initiatieven en projecten

Voor nieuwe initiatieven en projecten is jaarlijks 90.000,- euro beschikbaar. Deze moeten voldoen aan een aantal criteria. Zo moeten ze bevorderen dat kinderen en hun omgeving kunnen deelnemen aan de maatschappij. Het moet gaan om nieuwe activiteiten en ze moeten zich niet tot één gemeente beperken.

Meedoen in de samenleving

De provincie vindt het belangrijk dat kinderen voldoende kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Meedoen in de samenleving is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Daarom ondersteunen we projecten die dat gemakkelijker maken. De subsidie geldt van 2012 tot en met 2015.