Provincie steunt project voor duurzaam Gronings sportklimaat

“De Energieke Club”. Dat is de naam van een nieuw project, dat Groningse sportclubs helpt bij het verduurzamen van de vereniging. Door deel te nemen kunnen verenigingen geld besparen, bijdragen aan de energietransitie en een breed publiek bij het project betrekken. 

Adviesrapport

Deelnemers aan “De Energieke Club” krijgen een energiescan. Op basis daarvan ontvangt de vereniging een adviesrapport, waarin staat welke kleine maatregelen ze kunnen nemen om te verduurzamen. Welk gedrag er nodig is om te veranderen en welke investeringen nodig zijn. Bij grote uitgaven kan de vereniging ondersteuning krijgen bij een subsidieaanvraag of andere financieringsmogelijkheden bespreken.

Belangstelling

Sportclubs die in aanmerking komen zijn (buiten)sportverenigingen in Groningen, met een eigen accommodatie of accommodatie in eigen beheer. Geïnteresseerde verenigingen kunnen voor meer informatie contact opnemen met Egbert Bakker van Huis voor de Sport Groningen via e.bakkker@hvdsg.nl

Startbijeenkomst

“De Energieke Club” is een initiatief van Energy Valley Topclub, Rabobank, FC Groningen, Huis voor de Sport Groningen en de provincie Groningen. Samen gaan ze voor een duurzaam Gronings sportklimaat. De startbijeenkomst was zaterdag 21 september in het Hitachi Capital Mobility Stadion, voor aanvang van de eredivisiewedstrijd FC Groningen - PEC Zwolle. Gedeputeerde Nienke Homan zette haar handtekening namens de provincie Groningen.