Provincie steekt 700.000 euro in Topsportzorgcentrum

De provincie trekt 700.000 euro subsidie uit voor de bouw van een Topsportzorgcentrum in Groningen, waar topsport, zorg en kennis samenkomen. De subsidie komt uit het Ruimtelijk Economisch Programma Zuiderzeelijn, de compensatiegelden voor het niet-doorgaan van de Zuiderzeelijn. In totaal kost het centrum 10 miljoen euro. De bouw moet in 2016 van start gaan.

De provincie trekt 700.000 euro subsidie uit voor de bouw van een Topsportzorgcentrum in Groningen, waar topsport, zorg en kennis samenkomen. De subsidie komt uit het Ruimtelijk Economisch Programma Zuiderzeelijn, de compensatiegelden voor het niet-doorgaan van de Zuiderzeelijn. In totaal kost het centrum 10 miljoen euro. De bouw moet in 2016 van start gaan.

Corpus den Hoorn

Het Topsportzorgcentrum komt te staan in de wijk Corpus den Hoorn en heeft een oppervlakte van 5.000 vierkante meter. Het gebouw krijgt vier verdiepingen, met vergaderruimtes en zorg- en horecavoorzieningen. Het centrum moet ervoor zorgen dat mensen gestimuleerd worden om meer te gaan sporten en gezonder te gaan leven.

Medische begeleiding

In het centrum is ook ruimte voor medische begeleiding van topsporters in Noord-Nederland. Onderdeel van het centrum wordt het Sports Science Institute Groningen, waarin de RUG, de Hanzehogeschool, het UMCG en de gemeente Groningen gaan samenwerken op het gebied van onderzoek naar beweging.

Het Topsportzorgcentrum is een initiatief van FC Groningen en moet tien nieuwe banen opleveren.