Provincie start campagne voor Statenverkiezingen

Stem voor Groningen op 18 maart! Die boodschap zal de komende vier weken te zien en te horen zijn in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. De slogan is onderdeel van een campagne waarmee de provincie Groningen zoveel mogelijk mensen naar de stembus wil krijgen op 18 maart. Commissaris van de Koning Max van den Berg, het gezicht van de campagne, verrichtte op 19 februari de aftrap met een verkiezingsposter die tot leven komt.

Stem voor Groningen op 18 maart! Die boodschap zal de komende vier weken te zien en te horen zijn in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen.
De slogan is onderdeel van een campagne waarmee de provincie Groningen zoveel mogelijk mensen naar de stembus wil krijgen op 18 maart. Commissaris van de Koning Max van den Berg, het gezicht van de campagne, verrichtte op 19 februari de aftrap met een verkiezingsposter die tot leven komt.

Boven het landelijk gemiddelde

De Provinciale Statenverkiezingen gaan over de toekomst van de provincie. En dat vinden Groningers belangrijk. Vier jaar geleden ging 58 procent van de Groningers naar de stembus. Hiermee was de opkomst in onze provincie ruim 2 procent hoger dan het landelijk gemiddelde. Dat willen we graag zo houden. Vandaar dat wij als provincie oproepen vóór Groningen te stemmen op 18 maart.

Campagneactiviteiten

De opkomstbevorderende campagne zal de komende vier weken duidelijk zichtbaar zijn op verschillende plekken in de provincie, via posters en borden rondom lantaarnpalen. Daarnaast zijn er banners op verschillende websites terug te vinden en zijn er radiocommercials te horen, waarin de commissaris van de Koning kiezers aanmoedigt te gaan stemmen. Verder zal het provinciehuis zowel van buiten als van binnen aangekleed worden met campagne-uitingen. Pé Daalemmer en Rooie Rinus hebben het verkiezingslied 'Wat mot je kaizen?' geschreven, dat te downloaden is via www.stemvoorgroningen.nl. Hier vindt u ook de StemWijzer en overige informatie over de verkiezingen.

Negentien partijen

In totaal doen er negentien partijen mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. Zij voeren uiteraard ook nog een eigen (politieke) campagne. Om u te helpen een keuze te maken tussen de verschillende partijen is er een StemWijzer ontwikkeld en nemen de partijen deel aan de verkiezingsdebatten die RTV Noord live uitzendt op 28 februari,
7 maart en 14 maart tussen 18.00 en 19.00 uur.

Verkiezingsdag

Het provinciehuis is op 18 maart een van de stemlocaties waar inwoners van de gemeente Groningen hun stem kunnen uitbrengen. Studenten die in het provinciehuis stemmen kunnen op vertoon van hun studentenkaart en stempas tussen 8.00 en 9.30 uur ontbijten met de commissaris van de Koning, jonge politici en medewerkers van de provincie Groningen. De verkiezingsdag wordt afgesloten met een verkiezingsavond in het provinciehuis. Alle Groningers zijn welkom vanaf 21.00 uur. Tijdens de avond zijn er interviews met lijsttrekkers en komen er peilingen voorbij. Pé Daalemmer en Rooie Rinus treden bovendien live op.