Provincie ondersteunt ondernemers bij innoveren 

De provincie ondersteunt Folkersma Staal-Totaal uit Zuidbroek met  € 33.000 bij de aanschaf van een lasrobot. Hiermee kan het staalconstructiebedrijf verder groeien. Ook is er twee ton subsidie voor het project Innofest. Dit initiatief helpt mkb’ers, startups en kennisinstellingen in Noord-Nederland met het testen van hun innovatieve producten. 

Lasrobot

Folkersma Staal-Totaal investeert in een lasrobot. Het staalconstructiebedrijf uit Zuidbroek kan met de lasrobot de productiesnelheid verhogen, zonder dat er extra lassers nodig zijn. Ook verbetert de kwaliteit van de constructie- en machineonderdelen. Door uitbreiding van de productiemogelijkheden verwacht het bedrijf te groeien van vijf naar acht medewerkers. Folkersma Staal -Totaal is het eerste Groningse kleinbedrijf met een innovatieve lasrobot. De subsidie komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB van Groningen@Work.

Innovatie-onderzoek 

Innofest ondersteunt startende bedrijven, mkb'ers en studenten met het testen van hun innovatieve producten, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, voedsel of gezondheid. Dit gebeurt tijdens evenementen in het Noorden, zoals Eurosonic Noorderslag, Oerol en TT. Vanwege de coronapandemie gaan de testen ook op andere plekken en online plaatsvinden. Met het idee om festivals als testlocatie te gebruiken won Innofest in 2017 een prijs voor het beste ondernemersprogramma van Europa. Naar verwachting kunnen op deze manier zo’n 60 tot 80 ondernemers in Noord-Nederland geholpen worden om hun innovaties een stap verder richting de markt te brengen.

Groningen@Work

Beide subsidies komen uit Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met dit programma stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid in het regionale bedrijfsleven.