Provincie ondersteunt innovatiecoach in de voedingsindustrie

De provincie Groningen wil graag dat innovatiecoach Jan van Ee van Greenlincs dit jaar doorgaat met zijn werkzaamheden voor het midden- en kleinbedrijf in de voedingsindustrie in Noord-Nederland. De innovatiecoach begeleidt bedrijven in de AgroFoodsector om de nieuwe technologieën en producten die zij ontwikkelen goed op de markt te laten landen. Door de inzet van de innovatiecoach is de ontwikkeling van nieuwe technologieën en producten binnen het MKB vorig jaar versneld.

De provincie Groningen wil graag dat innovatiecoach Jan van Ee van Greenlincs dit jaar doorgaat met zijn werkzaamheden voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) in de voedingsindustrie in Noord-Nederland. De innovatiecoach begeleidt bedrijven in de AgroFoodsector om de nieuwe technologieën en producten die zij ontwikkelen goed op de markt te laten landen. Door de inzet van de innovatiecoach is de ontwikkeling van nieuwe technologieën en producten binnen het MKB vorig jaar versneld.

Innovatiecoach

Innovatiecoach Jan van Ee is met zijn kennis en ervaring een specialist op het gebied van zowel product- en procesverbetering in de (bio)chemie als het verkennen van de markt. Vorig jaar is hij betrokken geweest bij projecten zoals:

  • de winning van nuttige stoffen uit aardappelloof (samen met AVEBE),
  • de productie van (afbreekbare) bioplastic uit afvalwater,
  • de toepassing van anti-oxydanten uit groene reststromen in de bio-cosmetica en
  • de toepassing van hennepvezels in de bouw (samen met Hempflax).

Bio-economie kansrijk voor Groningen

Met een sterke groep chemiebedrijven, landbouwsector en onze universiteit en hogescholen biedt de opkomende bio-economie volop kansen voor Groningen. Daarom investeren wij in projecten die de bio-economie versterken. De bio-economie is een economie waarin zo efficiënt mogelijk gebruik wordt gemaakt van gewassen en biomassa voor voeding voor mens en dier (AgroFood) en non-foodtoepassingen, zoals transportbrandstoffen, chemicaliën, materialen, elektriciteit en warmte (Biobased-Economy). Hierin is het belangrijk dat de vele industriële sectoren, zoals de landbouw en daaraan verbonden bedrijven (agribusiness), energie, chemie en geneesmiddelen, nauw met elkaar samenwerken. De provincie draagt dit jaar 20.000 euro bij in de personeelskosten van de innovatiecoach.

Greenlincs

Greenlincs is een organisatie voor projecten op het gebied van AgroFood en Biobased-Economy in Noord-Nederland. Greenlincs werkt als spil in het netwerk van bedrijven en kennisinstellingen. De organisatie ondersteunt de samenwerking tussen deze partijen zodat zij samen nieuwe groene producten kunnen ontwikkelen.