Provincie investeert in energiebesparing jeugdzorginstellingen

Vijf jeugdzorginstellingen gaan de komende tijd kijken hoe zij energie kunnen besparen. Zij krijgen daarvoor 75.000 euro van de provincie Groningen. Een deel van het geld is voor de inspectie van de gebouwen doormiddel van een energiescan. De rest is voor de uitvoering van de aanbevelingen uit deze scan. De investering hoort bij de overdracht van de jeugdzorg van de provincie naar gemeenten.

Vijf jeugdzorginstellingen gaan de komende tijd kijken hoe zij energie kunnen besparen. Zij krijgen daarvoor 75.000 euro van de provincie Groningen. Een deel van het geld is voor de inspectie van de gebouwen doormiddel van een energiescan. De rest is voor de uitvoering van de aanbevelingen uit deze scan. De investering hoort bij de overdracht van de jeugdzorg van de provincie naar gemeenten.

Energiescan

Experts van de Natuur en Milieu Federatie Groningen gaan de scans uitvoeren bij Jeugdbescherming Noord (voorheen Bureau Jeugdzorg), Elker, Leger des Heils Noord, MJD, Pleegwijzer en ZorgBelang.

Gezonde instellingen

Met deze financiƫle bijdrage stimuleert de provincie dat de instellingen in deze tijden van bezuinigingen kunnen besparen op de energierekening. Tegelijkertijd draagt energiebesparing bij aan een verbetering van de woonomstandigheden van de jongeren in de zorg. De overdracht van (financieel) gezonde instellingen aan de gemeenten vindt de provincie ook van belang.