Provincie interviewt fietsers vanwege afsluiting Noordzeebrug

Medewerkers van de provincie Groningen staan dinsdag 9 april van 7.00 uur tot 12.00 uur bij de Noordzeebrug om enquêtes uit te delen aan fietsers. Met de enquête wil de provincie meer te weten komen over het gedrag van fietsers die veel gebruik maken van de Noordzeebrug. We willen weten waar ze naartoe gaan en wat voor hen de meest geschikte omleidingsroutes zijn. Aanleiding voor de enquête is de afsluiting van de Noordzeebrug voor fietsverkeer, die voor het najaar van 2014 gepland staat. De afsluiting gaat waarschijnlijk tot de zomer van 2015 duren.

Medewerkers van de provincie Groningen staan dinsdag van 9 april 7.00 uur tot 12.00 uur bij de Noordzeebrug om enquêtes uit te delen aan fietsers. Met de enquête wil de provincie meer te weten komen over het gedrag van fietsers die veel gebruik maken van de Noordzeebrug. We willen weten waar ze naartoe gaan en wat voor hen de meest geschikte omleidingsroutes zijn. Aanleiding voor de enquête is de afsluiting van de Noordzeebrug voor fietsverkeer, die voor het najaar van 2014 gepland staat. De afsluiting gaat waarschijnlijk tot de zomer van 2015 duren.

Omleidingroute, pontje of fietsbrug

Een omleidingsroute kan, afhankelijk van de bestemming, ongeveer 1 tot 1,5 kilometer langer zijn dan de huidige fietsroute via de Noordzeebrug. Mogelijke alternatieve fietsroutes zijn vooralsnog langs de Walfridusbrug (spoorbrug) of via de Korrewegbrug. De provincie Groningen onderzoekt of het nodig is om vervangende alternatieven in te zetten, zoals bijvoorbeeld een pontje of een fietsbrug.

Vervanging Noordzeebrug

Tussen 2013 en 2015 gaat de provincie Groningen, in samenwerking met de gemeente Groningen, de Noordzeebrug over het Van Starkenborghkanaal vervangen. Kijk voor meer informatie over dit project op onze website.

De fietsenquête staat vanaf 2 april op www.ringgroningen.nl en op groningen.fietsersbond.nl.