Provincie in teken van innovatie tijdens festival Let's Gro

Twee dagen lang zijn er op verschillende plekken in de stad en in de regio volop nieuwe ideeën op te doen tijdens inspiratiefestival Let's Gro. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 november vinden er workshops, debatten en presentaties plaats over bijvoorbeeld de leefbaarheid in de stad Groningen, duurzame technieken, voedsel of ondernemen. De toegang tot de activiteiten van Let's Gro is gratis.

Twee dagen lang zijn er op verschillende plekken in de stad en in de regio volop nieuwe ideeën op te doen tijdens inspiratiefestival Let's Gro. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 november vinden er workshops, debatten en presentaties plaats over bijvoorbeeld de leefbaarheid in de stad Groningen, duurzame technieken, voedsel of ondernemen. De toegang tot de activiteiten van Let's Gro is gratis.

Internationale studenten

Een van de evenementen tijdens Let's Gro is Experience Groningen, waarbij nieuwe internationale studenten op speelse wijze kennismaken met de stad en de provincie (nummer #20 in het programma). Tijdens een gevarieerd programma op 21 en 22 november ontdekken ze Groningen op het gebied van sport, cultuur en wetenschap. De studenten eten 's avonds bij Stadjers thuis. Op zaterdagmiddag rijden ze met een bus door de regio in gezelschap van commissaris van de Koning Max van den Berg. De provincie heeft financieel bijgedragen aan Experience Groningen.

Ideeënmakelaars

Tijdens Let's Gro komen ook de ideeënmakelaars in actie. Zij zetten de Ideeënbank op de bakfiets en rijden langs een aantal bijeenkomsten op vrijdag (#36, #60, #10, #88, #83) en zaterdag (#100, #84, #16 en #102). Op 21 november zijn de ideeënmakelaars ook in Winsum te vinden (#86). Bij de Ideeënbank komen de beste ideeën en initiatieven samen om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren. Het platform is een initiatief van de provincie.

Kijk voor het volledige programma op www.letsgro.nl.