Groningen bruist dit jaar van de smaakactiviteiten. Groningen is namelijk ‘Hoofdstad van de Smaak 2011’ en organiseert daarom een jaar lang activiteiten waarin we gezond en eerlijk voedsel laten zien en onze streekproducten promoten. Ook na 2011 gaan we hiermee door, onder de noemer ‘Regio van de Smaak’. Jaarlijks stellen we 250.000 euro beschikbaar voor het stimuleren van productie en omzet van duurzame streekproducten.
De Kaasboerderij van Arnold en Petra
We willen verder met de initiatieven die ontwikkeld zijn in het kader van 'Hoofdstad van de Smaak 2011'. De Kaasboerderij van Arnold en Petra Vergeer is een mooi voorbeeld van een streekgebonden duurzaam landbouwbedrijf dat bijdraagt aan de aantrekkelijkheid voor recreatie en toerisme en aan de plattelandseconomie van het Westerkwartier. Arnold en Pieter verbouwen gras, klaver en graan voor de eigen dieren en produceren geitenkaas met een unieke smaak.
Nationale Held van de Smaak 2011
De kaasboerderij uit Oldehove vertegenwoordigt de provincie Groningen tijdens de landelijke verkiezing tot 'Nationale Held van de Smaak 2011' die dit jaar in het teken staat van ambachtelijke zuivel en kaas. Bedrijven die zich buitengewoon in zetten voor het behoud van het ambacht en de productie van deze heerlijke producten, komen in aanmerking voor deze titel. Gedeputeerde Wiebe van der Ploeg ging op bezoek bij Arnold en Petra om hen te feliciteren met de verkiezing tot Groninger Held van de Smaak 2011