Provincie geeft 400.000,- euro aan innovatieve projecten

De provincie Groningen geeft twee subsidies van in totaal 400.000,- euro aan innovatieve projecten binnen het Groninger bedrijfsleven. RSP Technology uit Delfzijl krijgt 250.000,- euro voor de ontwikkeling van een belangrijk onderdeel voor een nieuwe generatie LED-lampen. VitalinQ uit Groningen kan rekenen op een subsidie van 150.000,- euro. Dit bedrag is bedoeld voor de ontwikkeling van een digitaal informatiesysteem dat mensen met overgewicht informeert over voeding. Het systeem houdt rekening met persoonlijk gedrag, voorkeuren, gezondheidstoestand, ziektebeelden en allergieën.

De provincie Groningen geeft twee subsidies van in totaal 400.000,- euro aan innovatieve projecten binnen het Groninger bedrijfsleven. RSP Technology uit Delfzijl krijgt 250.000,- euro voor de ontwikkeling van een belangrijk onderdeel voor een nieuwe generatie LED-lampen. VitalinQ uit Groningen kan rekenen op een subsidie van 150.000,- euro. Dit bedrag is bedoeld voor de ontwikkeling van een digitaal informatiesysteem dat mensen met overgewicht informeert over voeding. Het systeem houdt rekening met persoonlijk gedrag, voorkeuren, gezondheidstoestand, ziektebeelden en allergieën.

25 procent minder

RSP Technology is samen met het bedrijf Crystal Q BV en de RuG bezig met het ontwikkelen van een speciale legering, waarbij aluminium en silicum worden gemengd. Het materiaal is bestemd voor een nieuw type LED-verlichting. Deze lampen verbruiken 25 procent minder energie. Mocht het project slagen, dan levert dat 10 tot 15 extra arbeidsplaatsen op bij RSP Technology en Crystal Q.

Passend voedingsadvies

Het nieuwe systeem van VitalinQ is innovatief, omdat het allerlei gegevens zoals laboratoriumwaarden, ziektebeelden, medicatie en allergieën in beeld brengt. Hiermee kan een persoonlijk passend voedingsadvies worden afgegeven aan consumenten met overgewicht. VitalinQ werkt samen met KPN-IPT, het UMCG, de Hanzehogeschool, de RuG en Friesland Campina. Bij een succesvol project kan het bedrijf doorgroeien van 15 naar 25 werknemers.

Innovatieve regio

De beide subsidies zijn afkomstig uit het Innovatief Actieprogramma Groningen. Hiermee wil de provincie investeren in vernieuwing, ondernemerschap en concurrentievermogen om van Groningen een sterke innovatieve regio te maken.