De provincie en gemeente Groningen sluiten zich als eerste overheden aan bij de waterstofcoalitie, een initiatief van Greenpeace Nederland en verschillende andere partijen, zoals netbeheerders, bedrijven en wetenschappers. Daarmee steunen de provincie en gemeente de visie van de coalitie: dat een combinatie van groene waterstof en 'wind op zee' essentieel is voor de overgang naar het gebruik van duurzame energie en het terugdringen van CO2.
Betaalbaar en efficiënt
Waterstof kan energie betaalbaar en efficiënt in grote hoeveelheden opslaan. Als het hard waait kan door windmolens opgewekte stroom boven de Wadden bijvoorbeeld door middel van waterstof efficiënt worden opgeslagen en getransporteerd.
Groningen en waterstof
In onze provincie gebeurt op dit moment veel op het gebied van waterstoftechnologie. Zo rijden er in Groningen twee waterstofbussen rond en zijn er verschillende waterstofvulpunten. De provincie en gemeenten proberen deze ontwikkelingen zoveel mogelijk te stimuleren. Bij de Elfwegentocht op maandag 2 juli was er volop aandacht voor Groningen en waterstof.
Waterstofcoalitie
De waterstofcoalitie pleit voor een prominente plek van waterstof in het Klimaat & Energieakkoord. In juni werd een manifest met een oproep hiertoe aangeboden aan minister Eric Wiebes van Economische Zaken & Klimaat.
?