Provincie draagt bij aan noaberschap in Bedum

De gemeente Bedum ontvangt 55.600 euro subsidie van de provincie Groningen om de leefbaarheid in de gemeente te verbeteren. Met deze bijdrage wil Bedum het noaberschap in de woonwijken en dorpen ondersteunen en stimuleren. Het geld komt uit het budget Leefbaarheid niet-krimpgebieden.

De gemeente Bedum ontvangt 55.600 euro subsidie van de provincie Groningen om de leefbaarheid  in de gemeente te verbeteren. Met deze bijdrage wil Bedum het noaberschap in de woonwijken en dorpen ondersteunen en stimuleren. Het geld komt uit het budget Leefbaarheid niet-krimpgebieden.

Noaberschap

Bedum gaat het eigen initiatief van de inwoners, het noaberschap, ondersteunen en stimuleren. Zo wordt er onder meer een coördinator noaberschap aangesteld om er voor te zorgen dat de inwoners elkaar dichtbij huis hulp gaan aanbieden. Daarnaast stelt de gemeente geld beschikbaar om het eigen initiatief van haar inwoners te ondersteunen.

Budget

Het budget Leefbaarheid niet-krimpgebieden is bestemd voor 11 gemeenten die niet onder de krimpgebieden vallen. Het gaat om de gemeenten Bedum, Winsum, Ten Boer, Groningen, Haren, Slochteren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Marum, Grootegast en Zuidhorn. De provincie heeft eenmalig een bedrag beschikbaar voor de verbetering van leefbaarheid in deze gemeenten.