Provincie draagt bij aan nieuw opslaggebouw gevaarlijke stoffen

Het bedrijf J. Wildeman Storage en Logistics krijgt ruim 321.000 euro subsidie voor de bouw van een opslagcentrum voor chemische stoffen op het Chemiepark Delfzijl in Farmsum. Het opslagcentrum moet 13 nieuwe banen opleveren. De subsidie is afkomstig uit de regeling Regionale Investeringssteun Groningen (RIG), waarin het Rijk en de provincie 10 miljoen euro beschikbaar stellen voor bedrijven in Groningen.

Het bedrijf J. Wildeman Storage en Logistics krijgt ruim 321.000 euro subsidie voor de bouw van een opslagcentrum voor chemische stoffen op het Chemiepark Delfzijl in Farmsum. Het opslagcentrum moet 13 nieuwe banen opleveren. De subsidie is afkomstig uit de regeling Regionale Investeringssteun Groningen (RIG), waarin het Rijk en de provincie 10 miljoen euro beschikbaar stellen voor het bedrijfsleven.

Gevaarlijke stoffen

Wildeman Storage en Logistics houdt zich bezig met de opslag, het verpakken en de distributie van chemische stoffen. De subsidie gaat naar de bouw van een opslagcentrum, waar gevaarlijke stoffen op een veilige manier worden opgeslagen. Omliggende bedrijven profiteren van het nieuwe opslaggebouw bij de opslag en het transport van gevaarlijke stoffen. Ook maakt het nieuwe bedrijf het aantrekkelijk voor bedrijven die zich bezighouden met gevaarlijke stoffen, om zich in de omgeving te vestigen.

Meer banen

De RIG wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken, de provincie Groningen, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), het Ruimtelijke Economisch Programma en de Economic Board Groningen. De regeling is ingesteld op basis van de adviezen van de commissie Willems, die de mogelijkheden bekijkt voor samenwerking van nieuwe bedrijven en midden- en kleinbedrijven met de chemische industrie en andere sectoren in Groningen. De RIG 2014 moet de komst van nieuwe bedrijven of uitbreidingsprojecten in de regio Eemsdelta en op de Zernike Campus stimuleren. Hiermee wordt de economische structuur versterkt en worden er banen gecreĆ«erd in de provincie.