Provincie draagt bij aan efficiënte pakketbezorging in stad Groningen 

De provincie Groningen gaat het bedrijf Dropper ondersteunen bij het opzetten van een onderneming voor efficiënte pakketbezorging in de stad Groningen. Dropper ontvangt een subsidie van € 200.000.

Efficiënt en kostenbesparend

Met de subsidie werkt Dropper, dat zichzelf omschrijft als 'marktplaats voor stadslogistiek', nieuwe algoritmes uit om de stadsdistributie te verbeteren en om koeriers van verschillende ondernemingen pakketjes voor elkaar te laten bezorgen en ophalen. Op die manier kan er efficiënter en kostenbesparend gewerkt worden. Een pizzakoerier kan straks ook een bloemetje bezorgen. Een schoenenwinkel kan schoenen rechtstreeks bij de klant laten afleveren, zonder dat het pakket eerst naar een distributiecentrum gaat.

Werkgelegenheid

Het opzetten van de nieuwe onderneming levert veel nieuwe banen op. In eerste instantie komen er 17 arbeidsplaatsen bij. Daar kunnen nog meer banen bijkomen als de onderneming nationaal en internationaal door blijft groeien.

Meer voordelen

Een efficiënte pakketbezorging in de stad Groningen heeft meer voordelen. Lokale ondernemers kunnen blijven concurreren met grote landelijke ketens, door kortere bezorgtijden waar te maken. De stadsdistributie wordt bovendien een stuk groener, omdat er veel minder bezorgbusjes en koeriers van verschillende bedrijven langs dezelfde adressen hoeven te rijden. Het idee van Dropper kan daarnaast ook goed werken buiten de stad Groningen en is goed schaalbaar. Met deze Groningse innovatie kunnen vele andere steden worden bediend.

Terugbetalen

De provincie Groningen geeft Dropper een financiële bijdrage van € 200.000. Dropper heeft een terugbetalingsverplichting. Zodra het bedrijf winst gaat maken, betaalt Dropper het bedrag terug aan de provincie.