Provincie draagt bij aan culinair Big Taste Festival

Nieuw in Groningen is het Big Taste Festival, een foodtruckfestival waarbij lekker eten, bewustwording en podiumkunsten centraal staan. Het culinaire festival vindt plaats op 4, 5 en 6 september en is onderdeel van het Groninger Smaakweekend. De provincie Groningen draagt eenmalig 5.000 euro bij aan het Big Taste Festival.

Nieuw in Groningen is het Big Taste Festival, een foodtruckfestival waarbij lekker eten, bewustwording en podiumkunsten centraal staan. Het culinaire festival vindt plaats op 4, 5 en 6 september en is onderdeel van het Groninger Smaakweekend. De provincie Groningen draagt eenmalig 5.000 euro bij aan het Big Taste Festival.

Big Taste Festival

Het Big Taste Festival bestaat uit meer dan 25 rollende keukens die hun eigen specialiteit, hun ‘signature dish’, serveren, bijvoorbeeld brownies, spareribs, 100 procent rundvleesburgers, oesters of fruit. Alle foodtrucks werken met verse ingrediënten. Bandjes en dj’s zorgen voor de muzikale omlijsting. Het festival vindt plaats in de Broerstraat (tegenover het Academiegebouw) in Groningen.

Groninger Smaakweekend

Tijdens het Groninger Smaakweekend zijn er verschillende culinaire activiteiten. Naast het Big Taste Festival vindt ook het foodfestival Proeven in Groningen op 5 en 6 september plaats. Op het Harmonieplein in Groningen staan verschillende kraampjes waar bezoekers kennis kunnen maken met gerechten van toprestaurants uit stad en ommeland.

Kijk voor meer informatie op www.toerisme.groningen.nl/smaak.