Provincie betaalt niet mee aan WK Wielrennen 2020

De provincie Groningen gaat geen financiĆ«le bijdrage leveren aan het WK Wielrennen in 2020. Eerder maakte het college van Gedeputeerde Staten bekend 5,8 miljoen euro beschikbaar te willen stellen voor het WK, maar daar bleek binnen Provinciale Staten geen meerderheid voor te zijn. Daarmee is het nu onzeker of de Stichting Cycling Championships Northern Netherlands voldoende geld kan binnenhalen voor de eventuele organisatie van het WK in Groningen en Drenthe.

Nipte meerderheid tegen

De SP, PvdA, PVV, Groninger Belang, Partij voor de Dieren en de Partij voor het Noorden stemden tegen tijdens de vergadering van woensdagmiddag 30 mei, waardoor er sprake was van een nipte meerderheid tegen het plan van financiering. In totaal is er 16 miljoen euro nodig voor de organisatie van het evenement. Het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe heeft eveneens aangegeven mee te willen betalen. De Drentse Provinciale Staten beslissen daar volgende week over.

UCI beslist binnenkort

Ook als de provincie Groningen wel zou meebetalen aan het evenement, dan nog was het niet zeker of het WK hier naartoe komt. De internationale wielerbond UCI moet nog officieel bekendmaken waar het WK verreden wordt.