Provinciale weg N361 Groningen-Winsum en Groningerweg afgesloten

Van zaterdag 14 september 2013 vanaf 6.00 uur tot maandag 16 september 2013 6.00 uur is het niet mogelijk om vanaf de Groningerweg in Groningen naar Winsum (N361) te rijden en omgekeerd. De oprit en afrit van de Noordzeebrug (Ring Noord) richting Noorderhoogebrug zijn dan afgesloten. Het bedrijventerrein het Witte Lam blijft bereikbaar. Het verkeer moet rekening houden met overlast door grootschalige omleidingen.

Van zaterdag 14 september 2013 vanaf 6.00 uur tot maandag 16 september 2013 6.00 uur is het niet mogelijk om vanaf de Groningerweg in Groningen naar Winsum (N361) te rijden en omgekeerd. De oprit en afrit van de Noordzeebrug (Ring Noord) richting Noorderhoogebrug zijn dan afgesloten. Het  bedrijventerrein het Witte Lam blijft bereikbaar. Het verkeer moet rekening houden met overlast door grootschalige omleidingen.

Omleidingen

Het doorgaande verkeer naar Winsum wordt omgeleid via Aduard en Wehe-den Hoorn (N983). In Groningen is de Groningerweg tot aan het bedrijventerrein het Witte Lam afgesloten. Voor fietsers gelden geen omleidingsroutes.

Omwonenden

De provinciale weg N361 tussen Groningen en Winsum wordt in verschillende fasen afgesloten. Ter plekke zijn verkeersregelaars aanwezig om het lokale verkeer in goede banen te leiden. De bewoners van Noorderhoogebrug aan de Molenstreek/Wolddijk kunnen gebruik maken van de Wolddijk richting Zuidwolde. Voor bewoners van de Hunze en Van Starkenborgh geldt een omleidingsroute via Beijum-Noord en is het niet mogelijk om via het kruispunt aan de Groningerweg om de wijk in of uit te rijden. Verkeersregelaars worden ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Werkzaamheden

Voor de reconstructie van de Groningerweg vinden asfalteringswerkzaamheden plaats. Hiervoor is het nodig om de Groningerweg af te sluiten tussen de op- en afrit naar de Noordelijke Ringweg, inclusief de op- en afrit zelf. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken zijn de werkzaamheden in een weekend gepland. Ook worden in dit weekend tussen Groningen en Winsum strepen op de weg worden aangebracht.

Kijk voor meer informatie op www.ringgroningen.nl en Twitter @ringgroningen.