Provinciale weg bij Slochteren drie weken gestremd voor onderhoud Regthuistunnel

De provincie laat groot onderhoud uitvoeren aan de Regthuistunnel bij Slochteren. De provinciale weg N387 is daarom gestremd bij Slochteren van maandag 12 juli tot en met vrijdag 30 juli. In dezelfde periode is de fiets- en wandelbrug vanaf de Slochterhaven naar de Fraeylemaborg in Slochteren afgesloten voor een opknapbeurt. De tunnel en de fiets- en wandelbrug zijn dan gestremd voor al het verkeer.

Kaartje stremming N387 Slochteren

Onderhoud Regthuistunnel

Er vindt groot onderhoud plaats aan de Regthuistunnel die ligt in de provinciale weg N387 bij Slochteren. De bovenste lagen van het asfalt in de tunnel worden vervangen. Er worden enkele betonreparaties uitgevoerd en de tunnelwanden worden onderhouden en nagekeken. 

Opknapbeurt fiets- en wandelbrug

In dezelfde stremmingsperiode laat de gemeente Midden-Groningen werkzaamheden uitvoeren aan de fiets- en wandelbrug vanaf de Slochterhaven naar de Fraeylemaborg. De dekplanken op het bruggedeelte worden vervangen. De brugconstructie wordt schoongemaakt en opnieuw geschilderd. 

Omleidingsroutes 

De Regthuistunnel en de fiets- en wandelbrug zijn tijdens de werkzaamheden gestremd voor al het verkeer. Verkeer over de N387 wordt omgeleid via de A7/ N33. Voetgangers en fietsers richting de Slochterhaven of de Fraeylemaborg worden omgeleid via de Noorderweg en Hoofdweg in Slochteren.