Provinciale Vrijwilligersprijs 2015 uitgereikt in provinciehuis

Het Alzheimercafé Hoogezand, Jeugdsoos de Boerderij in Onstwedde en de vrijwilligers van de Stichting Oude Groninger Kerken hebben de Provinciale Vrijwilligersprijs 2015 gewonnen. Gedeputeerde Eelco Eikenaar overhandigde de winnaars in een cheque van 3.000 euro, tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 7 december in het provinciehuis.

Het Alzheimercafé Hoogezand, Jeugdsoos de Boerderij in Onstwedde en de vrijwilligers van de Stichting Oude Groninger Kerken hebben de Provinciale Vrijwilligersprijs 2015 gewonnen. Gedeputeerde Eelco Eikenaar overhandigde de winnaars een cheque van 3.000 euro, tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 7 december in het provinciehuis.

In het zonnetje

Het Alzheimercafé won de prijs in de categorie zorg, Jeugdsoos De Boerderij in de categorie jeugd en Stichting Oude Groninger Kerken in de categorie leefbaarheid. De overige drie genomineerden, ReumActief in Stadskanaal (zorg), Jongerencentrum Express in Uithuizen (jeugd) en Buurtrestaurant de Eeterie in Groningen (leefbaarheid) ontvingen een aanmoedigingsprijs. De vrijwilligersprijzen worden ieder jaar uitgereikt en is ervoor bedoeld om de vrijwilligers in onze provincie in het zonnetje te zetten.

Alzheimercafé Hoogezand

Het Alzheimercafé in Hoogezand bestaat tien jaar en is een van de twaalf ontmoetingsplekken in onze provincie voor mensen met dementie, familie, mantelzorgers, vrienden en professionals. Alle gasten leren en profiteren van elkaars ervaringen, kennis en kunde. Op basis van thema's bieden de vrijwilligers een informatief programma met (vaak) een gastspreker. Uitgangspunt is dat alles bespreekbaar is en dat ieder onderwerp aan bod mag komen. Ook worden er uitstapjes gemaakt.

Jeugdsoos de Boerderij

Al meer dan veertig jaar is Jeugdsoos de Boerderij een begrip. De generaties vrijwilligers volgen elkaar op. Nog steeds wordt de jeugdsoos helemaal draaiende gehouden door een enthousiaste groep van zo'n 50 vrijwilligers in de leeftijd van 15 tot 25 jaar. Het aanbod van De Boerderij is groot en gevarieerd: van muziekfeesten tot spelletjesavonden, voor jong en oud.

Stichting Oude Groninger Kerken

Voor de Stichting Oude Groninger Kerken zetten ruim 600 vrijwilligers zich in voor de vele historische kerkgebouwen en kerkhoven/begraafplaatsen in onze provincie. Waardevol cultureel erfgoed, dat het nodige onderhoud vraagt. Ook helpen de vrijwilligers met het zoveel mogelijk openstellen van de gebouwen voor publiek. Ze organiseren kunstexposities, lezingen, concerten of theatervoorstellingen. Zo dragen ze bij aan de levendigheid en leefbaarheid in de dorpen en wijken.