Jongeren in gesprek met Provinciale Staten over wonen en energie

Welke ideeën hebben jongeren over wonen en energie voor de toekomst? Hoe wonen we in 2050 en hoe gaan we dan om met energie? En welke keuzes moeten Provinciale Staten maken, zodat we in 2050 ook nog goed kunnen wonen en leven in de provincie Groningen? Provinciale Staten hebben jongeren uitgenodigd om op 29 oktober naar het provinciehuis te komen en hun ideeën over de toekomst toe te lichten.  

Vlog

Daarnaast roepen de Staten jongeren op om via het platform stemvanprovinciegroningen.nl van zich te laten horen. Ook kunnen ze een vlog of mail sturen met hun ideeën over wonen en energie in 2050. De opbrengst van deze actie bespreken de Staten in de Statenvergadering van 10 november.  In de zogeheten 'omgevingsvisie' beschrijven we als provincie welke keuzes we maken.

In gesprek 

Op vrijdag 29 oktober komen kinderen van basisscholen, jongeren uit het voortgezet onderwijs en mbo-, hbo- en wo-studenten naar het provinciehuis om met Statenleden in gesprek te gaan over de onderwerpen wonen en energietransitie in de toekomst. Dit gebeurt tijdens 'Praten met de Staten' met jongeren. Met deze speciale editie van Praten met de Staten willen de Staten kinderen en jongeren een podium geven. De bijeenkomst gaat om 11.00 uur van start en is live te volgen via deze website.

Stem van provincie Groningen

Via het platform www.stemvanprovinciegroningen.nl worden alle jongeren in de provincie Groningen opgeroepen hun mening achter te laten door stellingen over wonen en energie in te vullen of een discussie aan te gaan. Meer informatie over deze actie en het programma op 29 oktober is te vinden op www.pratenmetdestaten.nl.