Projecten in krimpgebieden krijgen bijna vijf ton

De gemeente Eemsmond gaat een kenniscentrum oprichten om de kwaliteit van onderwijs te behouden. In Zoutkamp wordt onderzocht hoe het dorp aantrekkelijker is te maken door lege plekken een nieuwe bestemming te geven. Het zijn twee voorbeelden van projecten die de provincie financiert met subsidie uit de Reserve Leefbaarheid Krimpgebieden. In deze tweede ronde van de verdeling krijgen in totaal elf projecten een subsidie.

 

De gemeente Eemsmond gaat een kenniscentrum oprichten om de kwaliteit van onderwijs te behouden. In Zoutkamp wordt onderzocht hoe het dorp aantrekkelijker is te maken door lege plekken een nieuwe bestemming te geven. Het zijn twee voorbeelden van projecten die de provincie financiert met subsidie uit de Reserve Leefbaarheid Krimpgebieden. In deze tweede ronde van de verdeling krijgen in totaal elf projecten subsidie.

Leefbaarheidsplannen en innovatieve projecten

Het doel van de projecten is om de leefbaarheid in de krimpregio’s te vergroten. Er gaat 137.100,- euro naar Regionale Woon- en Leefbaarheidsplannen van gemeenten in de krimpgebieden. Het geld gaat onder meer naar de afbouw en inrichting van het voormalige stationsgebouw in Zuidbroek en naar vernieuwende ouderen- en de gehandicaptenzorg in Kloosterburen. Een bedrag van 391.910,- euro gaat naar experimenten en innovatieve projecten. De Rijksuniversiteit Groningen gaat bijvoorbeeld onderzoeken hoe Oost-Groningen aangesloten kan worden op een snel internet. De Stichting Openbaar Onderwijs Oost-Groningen bekijkt hoe ze van tien schoollocaties naar drie locaties kan gaan.

Een overzicht van alle projecten vindt u onderaan de pagina.