Proef extra brugbediening op zondag in Zoutkamp tijdens wintermaanden

De provincie Groningen gaat de Reitdiepbrug in Zoutkamp in de winter ook op zondag bedienen. Vanaf 20 december dit jaar wordt de brug op zondag op twee vaste tijdstippen bediend. Het gaat voorlopig om een proef tot 1 april 2016. De extra brugbediening gebeurt op verzoek van vaarweggebruikers die vanuit Zoutkamp op zondag naar het Wad willen varen.

De provincie Groningen gaat de Reitdiepbrug in Zoutkamp in de winter ook op zondag bedienen. Vanaf 20 december dit jaar wordt de brug op zondag op twee vaste tijdstippen bediend. Het gaat voorlopig om een proef tot 1 april 2016. De extra brugbediening gebeurt op verzoek van vaarweggebruikers die vanuit Zoutkamp op zondag naar het Wad willen varen.

Proef

Vanaf 20 december dit jaar wordt de brug tijdens de wintermaanden tot april op zondag bediend op twee vaste tijdstippen: om 12.15 uur en 15.15 uur. De provincie wil deze proef doen, omdat brugbediening op zondag voordelen kan hebben voor de vaarrecreatie en het toerisme. Nu worden de bruggen over het Reitdiep in de wintermaanden niet op zondag bediend.

Brugbediening tijdens feestdagen

Tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag is er geen brugbediening. De brug wordt alleen bediend als er bedienend personeel in Lauwersoog aanwezig is.

Bediening Robbengatsluis

Schippers die gebruik willen maken van de Robbengatsluis richting Waddenzee kunnen het beste de brugopening van 12.15 uur gebruiken. Als ze om 15.15 uur door de Reitdiepbrug richting Lauwersoog varen, kunnen ze te laat aankomen bij de Robbengatsluis. Tot uiterlijk 16.30 uur kunnen schepen deze sluis nog invaren; om 17.00 uur is de Robbengatsluis gesloten.