Presentatie dichtbundel Coen Peppelenbos 'Muziek voor twee vrouwen'

Op donderdag 13 december 2012 neemt cultuurgedeputeerde Piet de Vey Mestdagh het eerste exemplaar in ontvangst van de dichtbundel Muziek voor twee vrouwen. Het is het negende deel van de Belcamporeeks van de provincie Groningen. Schrijver van de dichtbundel is Coen Peppelenbos. Hij kreeg in april 2012 het Belcampo Stipendium toegekend. Rode draad in de dichtbundel Muziek voor twee vrouwen is een beschrijving van (vergeten) tradities en plekjes in de provincie Groningen, zowel in de stad Groningen als op het platteland.

 

Op donderdag 13 december 2012 neemt cultuurgedeputeerde Piet de Vey Mestdagh het eerste exemplaar in ontvangst van de dichtbundel Muziek voor twee vrouwen. Het is het negende deel van de Belcamporeeks van de provincie Groningen. Schrijver van de dichtbundel is Coen Peppelenbos. Hij kreeg in april 2012 het Belcampo Stipendium toegekend. Rode draad in de dichtbundel 'Muziek voor twee vrouwen' is een beschrijving van (vergeten) tradities en plekjes in de provincie Groningen, zowel in de stad Groningen als op het platteland.

Coen Peppelenbos

Peppelenbos groeide op in Raalte, waar hij het Florens Radewijns College doorliep. Daarna studeerde hij Nederlandse taal- en letterkunde in Groningen. Vanaf 1988 is hij werkzaam in het onderwijs. Sinds 1991 is hij als docent verbonden aan de NHL Hogeschool. Hij is co-auteur van drie verschillende literatuurmethodes voor het middelbaar en hoger onderwijs. Sedert 1995 recenseert Peppelenbos literatuur voor de Leeuwarder Courant. Zijn officiële debuut verscheen in maart 2007 onder de titel Sing Sing. De bundel werd goed ontvangen en geprezen om zijn heldere taal en ongecompliceerde gedichten. In juni 2008 publiceerde hij Victorie, een roman waar zijn geboortedorp Raalte goed in te herkennen is.

Belcampo Stipendium

Het tweejaarlijkse Belcampo Stipendium is een schrijfopdracht voor proza en poëzie voor een talentvolle schrijver of dichter die een relatie heeft met de provincie Groningen. Het eerste stipendium werd in 1995 uitgereikt en de Belcampo Reeks is inmiddels uitgegroeid tot een literaire traditie. Sinds het bestaan van het Belcampo Stipendium werd de prijs al uitgereikt aan Louis Stiller, Nanne Tepper, Max Niematz, Willem Jan van Wijk, Anjet Daanje, Anneke Claus, Jan Glas en Nyk de Vries. De jury van 2012 bestond uit de winnaar van 2010 Nyk de Vries, oprichter en directeur van de Culturele Onderneming Gelly Talsma en voorzitter van de Raad van Bestuur van Biblionet Rob Pronk.