Praedinius Gymnasium wint Lagerhuisdebat in provinciehuis

Het Praedinius Gymnasium uit Groningen is op 1 februari de winnaar geworden van de provinciale voorronde van de debatcompetitie Op Weg naar het Lagerhuis. Tijdens de finale in het provinciehuis werd het Parcival College verslagen. De derde plaats ging naar het Zernike College in Haren. Zeven scholen streden in drie rondes om een plaats in de finale. Het Praedinius Gymnasium vertegenwoordigt de provincie Groningen bij het landelijk Lagerhuisdebat later dit jaar.

Het Praedinius Gymnasium uit Groningen is op 1 februari de winnaar geworden van de provinciale voorronde van de debatcompetitie Op Weg naar het Lagerhuis. Tijdens de finale in het provinciehuis werd het Parcival College verslagen. De derde plaats ging naar het Zernike College in Haren. Zeven scholen streden in drie rondes om een plaats in de finale. Het Praedinius Gymnasium vertegenwoordigt de provincie Groningen bij het landelijk Lagerhuisdebat later dit jaar.

Jury

Commissaris van de koningin Max van den Berg was een van de juryleden tijdens het debat in het provinciehuis. Het debat bestond uit verschillende onderdelen. Een van de onderdelen was het houden een V-Rede. De winnende rede is terug te vinden op de website van Op weg naar Het Lagerhuis.