Pontje tussen Noordhorn en Zuidhorn in gebruik genomen

Voetgangers en fietsers die van Noordhorn naar Zuidhorn willen of andersom, kunnen vanaf nu gebruikmaken van een veerpont over het Van Starkenborghkanaal. De bestaande brug in Zuidhorn wordt vervangen. Op dit moment wordt er gewerkt aan het fundament van de brug en staat de brug omhoog.

Drie dagen

Fietsers en voetgangers kunnen drie dagen lang geen gebruik maken van de brug. Voor hen vaart de pont. Ook rijden er bussen. De pont vaart van half zes 's ochtends tot half twee 's nachts.  Automobilisten kunnen over de nieuwe vaste brug rijden die vorig jaar gebouwd is.

Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

De brug in Zuidhorn wordt vervangen vanwege de verbetering van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. De bruggen over het Van Starkenborghkanaal worden vervangen, zodat er hogere en bredere schepen onderdoor kunnen varen. Verder wordt de vaarweg verbreed en verdiept.

Nieuwe brug

Vorig jaar is in Zuidhorn de provinciale weg N355 verlegd en is er een nieuwe hoge, vaste brug aangelegd. Het doorgaande verkeer kan nu gebruikmaken van de rondweg om Noordhorn. Voor lokaal verkeer wordt de bestaande brug aangepast. De werkzaamheden aan de bestaande brug zijn dit voorjaar begonnen. De planning is dat de nieuwe brug voorjaar 2017 klaar is.

Meer over de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl is te vinden op www.lemmer-delfzijl.nl.