Politie heeft ‘Veurjoar in de kop’ op Noordelijke Motorbeurs

Het is nog nauwelijks winter geweest, maar de politie heeft het voorjaar alweer in de bol. Op de Noordelijke Motorbeurs in Groningen komend weekend vraagt de verkeerspolitie aandacht voor een goede voorbereiding van de eerste motorrit. De eerste voorjaarsdag is voor veel motorrijders reden om hun stalen ros weer van stal te halen. De campagne 'Veurjoar in de kop' moet ervoor zorgen dat motorrijders goed voorbereid op pad gaan en dat ze door andere weggebruikers niet over het hoofd worden gezien.

Het is nog nauwelijks winter geweest, maar de politie heeft het voorjaar alweer in de bol. Op de Noordelijke Motorbeurs in Groningen komend weekend vraagt de verkeerspolitie aandacht voor een goede voorbereiding van de eerste motorrit. De eerste voorjaarsdag is voor veel motorrijders reden om hun stalen ros weer van stal te halen. De campagne 'Veurjoar in de kop' moet ervoor zorgen dat motorrijders goed voorbereid op pad gaan en dat ze door andere weggebruikers niet over het hoofd worden gezien.

Technische mankementen

Helaas gebeuren er in het voorjaar vaak ongelukken met motorrijders, waarvan meerdere met dodelijke afloop. Technische mankementen en een gebrek aan routine zijn belangrijke oorzaken van veel ongevallen. De motor heeft vaak enkele maanden stilgestaan, wat met name voor de bandenspanning niet goed is. De politie adviseert daarom om voor de eerste rit de motor goed te controleren, vooral de bandenspanning en de remmen. Daarnaast doen motorrijders er goed aan het rijden, vooral het sturen en remmen, even te oefenen op een rustige plek. Tot slot moeten zij er op bedacht zijn dat andere verkeersdeelnemers soms lange tijd geen motor zijn tegengekomen en hen dus niet altijd (op tijd) zien aankomen.

Gratis barbecue

Tijdens de Noordelijke Motorbeurs van 17, 18 en 19 januari in Martiniplaza in Groningen geven politiemensen in vijf workshops voorlichting over veilig motorrijden. In de stand van de politie (nummer 14055) krijgen motorrijders antwoord op vragen, tips en leuke gadgets. Wanneer motorrijders fan worden van de Facebookpagina en deze delen met hun vrienden, dan maken ze bovendien kans op een barbecuefeestje met hun motorvrienden. Behalve via Facebook en Twitter (@veurjoarindekop) worden binnenkort motorclubs, motordealers en rijscholen in Groningen en Drenthe met posters en flyers geattendeerd op de campagne.