Passie op het platteland prijs: stem op een Groninger project!

Op het platteland van Groningen gebeurt het. Daar ontstaan de beste en meest originele ideeën die leven in de brouwerij brengen. Het bewijs? Vier prijswinnende projecten kwamen onder de aandacht van 'Passie voor het Platteland'. Dit is een prijs voor het meest succesvolle, inspirerende of vernieuwende project met financiering uit het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2007-2013.

Wie van de Groninger vier gunt u de publieksprijs?

Door een stem uit te brengen op één van de vier Groninger projecten op netwerkplatteland.nl bepaalt u ook wie volgens u de publieksprijs verdient. De prijsuitreiking is op 25 maart 2010 tijdens de Conferentie Sociaal Vitaal Platteland in Lelystad.

U kunt kiezen uit:

  • Het vernieuwde Dorpshuis Weersterheem in Garrelsweer: het door vrijwilligers onder handen genomen dorpshuis dat in het Noord-Groninger dorpje heel wat reuring brengt.
  • Het locatietheater SWET in het Westerkwartier: een muziektheater dat iedereen in het Westerkwartier met elkaar verbindt en ook nog eens in beweging zet.
  • Woonzorgproject Foxheerd: een speciale woonplek voor jongeren die met een beetje extra zorg voor zich zelf kunnen zorgen én ook nog de harten winnen van mensen in Hoogezand-Sappemeer.
  • Televisieprogramma de Uitlaatklep: Victoria Koblenko weet jongeren aan de praat te krijgen over brandende kwesties zoals "Er is niets te doen in de dorpen" en ''Hoe kunnen we VMBO scholen verbeteren"?

Groningen is sterk vertegenwoordigd

De landelijke prijs Passie Op het Platteland gaat uiteindelijk naar één van de elf projecten die uit een totaal van 60 kandidaten is geselecteerd. Vier van de elf projecten uit de voorselectie komen uit de provincie Groningen. Lees op de site van netwerkplatteland.nl alles over deze vier projecten.

Organisatie van de prijs Passie op het Platteland

De organisatie van de verkiezing is in handen van het Regiebureau Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP), het Netwerk Platteland, het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), de twaalf provincies en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, en vindt plaats onder toezicht van het Comité van Toezicht Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP) Nederland. Meer informatie op netwerkplatteland.nl.