P+R Meerstad officieel in gebruik genomen

P+R Meerstad aan de Driebondsweg in Groningen is vrijdag 6 juli officieel geopend. Het is het nieuwste P+R-terrein dat aan de rand van de stad is aangelegd. Het terrein biedt plaats aan 400 auto’s en heeft Park & Bike-voorzieningen. Inmiddels hebben forenzen en stadbezoekers uit de regio de nieuwe P+R al ontdekt en gebruiken die als overstappunt op de bus of fiets.

Openingshandeling

Wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen en gedeputeerde Fleur Gräper-Van Koolwijk van de provincie Groningen verrichtten de openingshandeling van P+R Meerstad. Zij deden dat door een grote sleutel te overhandigen aan Wim van de Pol, lid College van Bestuur van Noorderpoort. Met de sleutel kon de bestuurder de overdekte fietsenstalling voor bedrijven openen. Noorderpoort huurt er als eerste organisatie tien fietsplekken voor medewerkers. Zo stimuleert Noorderpoort personeelsleden het laatste stuk in de stad per fiets af te leggen en daarmee de verkeersdrukte te mijden.

Bereikbaarheid

Met de aanleg van P+R Meerstad is vorig jaar begonnen. Toen het terrein nog maar deels toegankelijk was, werd er direct door automobilisten afkomstig uit de richting Hoogezand en Delfzijl geparkeerd. Omdat de hinder door werkzaamheden aan weg en spoor in Groningen de komende tijd toeneemt, is het goed voor de bereikbaarheid van de stad dat automobilisten uit de regio ten oosten van de stad gebruikmaken van deze P+R. Wie hier zijn auto gratis neerzet, bereikt met de fiets of bus snel het UMCG, de binnenstad of het Hoofdstation. Q-link-buslijn 5 rijdt hier zes keer per uur langs. Er staan fietsrekken, fietskluizen en een grote, afsluitbare fietsenstalling voor bedrijven. Een overdekte wachtruimte wordt binnenkort geplaatst.

P+R’s rond Groningen

Aan de randen van de stad liggen naast P+R Meerstad nog eens vijf P+R’s: Haren, Hoogkerk, Kardinge, Reitdiep en Euroborg/P3. Ook Zuidhorn heeft een uitgebreide P+R en bij Leek is er een in ontwikkeling.