OV-knooppunt Veendam officieel geopend

In Veendam is vandaag het nieuwe OV-knooppunt officieel geopend door gedeputeerde Mark Boumans, burgemeester Ab Meijerman en wethouder Henk Jan Schmaal. De voormalige Jonkerloods is omgebouwd tot busstation. Samen met het treinstation, het parkeerterrein voor 110 auto’s, de fietsenstalling voor 350 fietsen en een Kiss&Ride-strook, vormt de loods het OV-knooppunt.

 

In Veendam is vandaag het nieuwe OV-knooppunt officieel geopend door gedeputeerde Mark Boumans, burgemeester Ab Meijerman en wethouder Henk-Jan Schmaal. De voormalige Jonkerloods is omgebouwd tot busstation. Samen met het treinstation, het parkeerterrein voor 110 auto’s, de fietsenstalling voor 350 fietsen en een Kiss&Ride-strook, vormt de loods het OV-knooppunt.

Masterplan

Het OV-knooppunt maakt deel uit van het Masterplan Centrum Veendam. Daarin staan de plannen van de gemeente Veendam voor de ontwikkeling van het centrum en de omliggende regio. Met het voltooien van het OV-knooppunt is de bereikbaarheid van Veendam en de regio eromheen behoorlijk verbeterd. De provincie Groningen droeg ruim één miljoen euro bij aan het OV-knooppunt. Het geld is afkomstig uit  het Regiospecifiek Pakket, dat bestaat uit de compensatiegelden voor het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn.

Kaartverkoop

In het busstation is een servicepunt ingericht voor de verkoop van strippenkaarten, NS-treinkaarten én OV-chipkaarten. Ook bevindt zich er een ontspanningsruimte voor de buschauffeurs. Het OV-knooppunt, en dan vooral de Jonkerloods, vormt de eerste fase van een belangrijk onderdeel van het Masterplan Centrum Veendam: het Lloydsterras. Dit voormalige industriegebied moet tijdens de komende jaren verder vorm krijgen als nieuw centrumgebied aan de oostzijde van het station.