OV-knooppunt Gieten ingewijd als eerste 'hub'

Het OV-knooppunt bij Gieten heet voortaan 'hub'. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk onthulde vrijdag 6 april het nieuwe logo voor hubs. Hub is de nieuwe naam voor alle vervoersknooppunten in de provincie Groningen en Drenthe. Tegelijkertijd met de onthulling van het nieuwe logo nam gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe het openbare watertappunt op de hub in gebruik. De andere vervoersknooppunten in Groningen en Drenthe krijgen komend jaar het hub-logo.

Overstappen

Er zijn op dit moment in Groningen en Drenthe 55 hubs. Een hub is een schakel in de reis van deur tot deur. Op het knooppunt kunnen reizigers overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel. Zo draagt de hub bij aan een snelle en comfortabele reis. Alle hubs zijn al in gebruik en worden komend jaar stuk voor stuk voorzien van het nieuwe logo. Daarnaast krijgen verschillende hubs extra voorzieningen, zoals een watertappunt of een wifi-aansluiting. De komende jaren worden de hubs verder uitgebreid met voorzieningen. Daarbij gaat het niet alleen om het reizen of overstappen zelf, maar ook om voorzieningen voor reizigers, zoals een kiosk of een aansluiting op een brede school of een winkel. Een hub kan de economie versterken en een aanvulling zijn voor de sociale omgeving.

Samenwerking

Bij de verdere ontwikkeling van de hubs werken provincies, gemeenten, waterbedrijven en ondernemers met elkaar samen om reizigers goed te bedienen. De hub moet een aantrekkelijke plek worden, waar het niet erg is om even te wachten. Kijk voor meer informatie op reisviahub.nl.