OV-chipkaart nu ook in de meeste kleine bussen te gebruiken

Ruim een jaar na de introductie van de OV-chipkaart in de bus in Groningen en Drenthe, kunnen reizigers vanaf maandag 18 juni ook in- en uitchecken in de meeste (kleine) bussen van de regiovervoerders. Het enige verschil is dat de kaartlezer een stuk kleiner is en bij de chauffeur staat. De eerste vijftig mobiele apparaten zijn geleverd en worden met hulp van Qbuzz gereed gemaakt voor uitlevering aan de regiovervoerders. Qbuzz zorgt ook voor training van chauffeurs en andere medewerkers.

Reizigers die gebruik maken van de bus kunnen vanaf maandag 18 juni, naast de reguliere bussen,  ook met de OV-chipkaart in de meeste (kleine) bussen van de regiovervoerders reizen. Met de introductie van speciale, mobiele apparatuur is de OV-chipkaart nu ook hét betaalmiddel voor alle kleine bussen. Alleen in de LijnBelBus kan nu nog niet met de OV-chipkaart worden gereisd, maar vanaf september wel.

Eurokaartjes

In de LijnBelBus kan vanaf september met de OV-chipkaart worden gereisd. Tot die tijd moet u een Eurokaartje kopen bij de chauffeur of aantonen dat u een geldig abonnement heeft. In de Buurtbus en Regiotaxi kan alleen contant betaald worden aan de chauffeur. Reizigers zonder OV-chipkaart kunnen een Eurokaartje bij de chauffeur blijven kopen. Ga voor meer informatie over Eurokaartjes naar de website van het OV-bureau Groningen Drenthe.