Ouderen en alleenstaande moeders krijgen hulp om gezonder te leven

Sport- en voedingspraktijk 1Balance in Groningen gaat ouderen en alleenstaande moeders in de gemeente Oldambt helpen hun gezondheid te verbeteren. De provincie subsidieert het begeleidingstraject met ruim 11.000 euro, vanuit een speciaal budget voor sportprojecten.

Workshops

Ouderen en alleenstaande moeders vormen kwetsbare groepen, die veel baat kunnen hebben bij beweging en gezonde voeding. Ze worden tijdens een traject van twaalf weken intensief begeleid. Er worden workshops georganiseerd, waarbij de deelnemers voorlichting krijgen en op hun eigen niveau gaan wandelen of hardlopen. Ook krijgen ze tips over goede voeding. De workshops vinden plaats in Winschoten en gaan komend najaar van start. 1Balance werkt in het project samen met Run Free Groningen en huisartsen en supermarkten in de gemeente Oldambt.

Subsidiebudget

De provincie vindt het belangrijk dat Groningers gezond leven. Organisaties die bepaalde kwetsbare groepen willen laten bewegen kunnen subsidie krijgen voor hun project, via het flexibel budget Groningers in beweging. Het budget is niet bedoeld voor sportevenementen.