Organisatie Koningsdag wint internationale prijs

De organisatie van Koningsdag in Groningen heeft een internationale prijs gewonnen bij de Best Event Awards (BEA) op 23 november in Portugal. Koningsdag kreeg de eerste prijs in de categorie evenementen. Dit jaar vierde koning Willem-Alexander Koningsdag met zijn familie in de stad Groningen. De prijs wordt uitgereikt voor beste marketing en liveregistratie van een evenement. Koningsdag werd genomineerd in de categorie ‘opening/celebrations/festivity event'.

Presentatie

De inzending voor de prijs is gedaan in samenwerking met bureau XSAGA, dat samen met de gemeente en provincie het programma van het bezoek van de koninklijke familie heeft samengesteld. De genomineerden voor de prijs moesten een presentatie geven aan een vakjury en het publiek. Daarbij wisten het bureau en de gemeente indruk te maken op de jury.

Vele gezichten van de stad

Tijdens Koningsdag kreeg de Koninklijke familie tijdens een wandeltocht in twee uur de vele gezichten van de stad te zien, zoals het studentenleven, het culturele leven, maar ook de gevolgen van de aardgaswinning voor de provincie. Bij de tocht werd gebruik gemaakt van bekende Groningers, zoals Ben Woldring. Het Amsterdamse bureau XSAGA bedacht het creatieve concept en de vormgeving en was medeverantwoordelijk voor de uitvoering. Koningsdag werd live uitgezonden door de NOS en door meer dan twee miljoen mensen bekeken.