Opvallende vogels in de tuin

Het najaar is de tijd van doortrekkende vogels. Af en toe worden er daarbij zeldzame exemplaren waargenomen. In elke achtertuin, ook midden in de stad kunnen zich verrassende soorten aandienen. De bruine lijster die in Beijum is gespot, is een hoogtepunt voor veel vogelaars.

Het najaar is de tijd van doortrekkende vogels. Af en toe worden er daarbij zeldzame exemplaren waargenomen. In elke achtertuin, ook midden in de stad  kunnen zich verrassende soorten aandienen.
De bruine lijster die in Beijum is gespot, is een hoogtepunt voor veel vogelaars. De bruine lijster is uiterst zeldzaam en voor het laatst in Nederland gezien in 1955. De soort komt vooral voor in de taigabossen van Siberie.
Ook zeldzaam, én een bedreigde soort is de draaihals. In Sellingen is een exemplaar van deze spechtachtige vogel gespot.
In Noordhorn is een Siberische tjiftjaf waargenomen. Deze ondersoort van onze bekende tjiftjaf is een dwaalgast, die vooral in de laatste maanden van het jaar nog wel eens in Nederland langs komt.
Ook een prachtig gezicht zijn de soms tientallen pestvogels die zich tegoed doen aan de bessen die nog aan struiken en bomen hangen in tuinen en parken.
Voor een mooi overzicht van alle waarnemingen: www.waarneming.nl