Openluchtconcert Pura Vida in Blauwestad gaat niet door

Openluchtconcert Pura Vida in Blauwestad gaat dit jaar opnieuw niet door. Dat heeft de organisatie besloten. Ondanks de versoepelingen van het kabinet voor evenementen, is er te weinig tijd voor de voorbereidingen en de organisatie van het evenement in de open lucht. Ook de controle van vaccinatiebewijzen of negatieve tests van de duizenden bezoekers is moeilijk uitvoerbaar. Bovendien heeft demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid opgeroepen om terughoudend om te gaan met het organiseren van evenementen, om agenten en hulpverleners op adem te laten komen van hun inzet tijdens de coronacrisis.

Niet verantwoord

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken vindt het een moeilijk besluit maar de volksgezondheid staat voor hem voorop. Volgens hem kan de organisatie de gezondheid van de toeschouwers op dit moment niet garanderen. Ook wethouder Gert Engelkens van de gemeente Oldambt vindt het niet verantwoord om het concert op dit moment door te laten gaan.

Jaarlijks evenement

Pura Vida is een jaarlijks terugkerend gratis concert van het Noord-Nederlands Orkest aan het Oldambtmeer, dat elk jaar ruim 10.000 bezoekers trekt. Het evenement wordt georganiseerd door  Projectbureau Blauwestad om de leefbaarheid en bedrijvigheid in Blauwestad te promoten en concertbezoekers te laten genieten van cultuur en natuur in Blauwestad.