Open dag langs beek de Runde in Westerwolde op 4 oktober

Natuurliefhebbers kunnen op zaterdag 4 oktober deelnemen aan allerlei activiteiten langs de beek de Runde in natuurgebied Westerwolde. Het evenement 'Was getekend, de Runde' vindt plaats om het Runde-project feestelijk af te sluiten. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het herstel van de beek.

Natuurliefhebbers kunnen op zaterdag 4 oktober deelnemen aan allerlei activiteiten langs de beek de Runde in natuurgebied Westerwolde. Het evenement 'Was getekend, de Runde' vindt plaats om het Rundeproject feestelijk af te sluiten. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het herstel van de beek.

Programma

Tijdens de open dag organiseren omwonenden en ondernemers tussen 10.00 en 16.00 uur allerlei activiteiten voor wandelaars, fietsers, maar ook voor diegenen die met de auto komen. Het programma is nog niet precies bekend, maar volgt snel via de website van waterschap Hunze en Aa's.

Natuurlijk watersysteem

De Runde maakt na vijfien jaar weer deel uit van een veerkrachtig, natuurlijk watersysteem, met natuurvriendelijke oevers en nieuwe omliggende fiets- en wandelpaden. In het project hebben de provincies Groningen en Drenthe, de gemeenten Emmen en Vlagtwedde en het waterschap Hunze en Aa's samengewerkt. Het project kon uitgevoerd worden dankzij subsidie van het Europees Landbouwfonds Plattelandsontwikkeling en het Waddenfonds.