Op zoek naar de slechtste automobilist van Oost-Groningen

Wie is de slechtste bestuurder van Oost-Groningen? De komende weken begint in het oosten van de provincie de zoektocht naar die automobilisten tussen de 18 en 24 jaar bij wie je eigenlijk niet in de auto durft te stappen. De actie moet jonge bestuurders bewuster maken van hun weggedrag. De slechtste automobilisten krijgen een gratis Trials-rijvaardigheidstraining met slipcursus (ter waarde van 70,- euro) aangeboden. De campagne is opgezet door de provincie Groningen, Regiopolitie Groningen en de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde.

 

Wie is de slechtste bestuurder van Oost-Groningen? De komende weken begint in het oosten van de provincie de zoektocht naar die automobilisten tussen de 18 en 24 jaar bij wie je eigenlijk niet in de auto durft te stappen. De actie moet jonge bestuurders bewuster maken van hun weggedrag. De slechtste automobilisten krijgen een gratis Trials-rijvaardigheidstraining met slipcursus (ter waarde van 70,- euro) aangeboden. De campagne is opgezet door de provincie Groningen, Regiopolitie Groningen en de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde.

Actie met knipoog

De actie ‘Slechtste Bestuurder van Oost-Groningen’ moet de discussie onder jonge bestuurders over gewenst én ongewenst verkeersgedrag aanzwengelen. Door verkeersonveilig gedrag is deze doelgroep relatief vaak betrokken bij ongevallen. Een serieus probleem, waar we nu met een knipoog de aandacht op vestigen én waarbij de hulp van vrienden en familie hard nodig is. Zij weten vaak het beste welke automobilist in hun omgeving bijscholing kan gebruiken. Zij kunnen nu hun vriend, vriendin, familielid of bekende nomineren voor de titel ‘De Slechtste Bestuurder van Oost-Groningen’. De jongeren met de meeste nominaties maken kans op een gratis Trials rijvaardigheidstraining inclusief slipcursus. Nomineren kan via www.slechtstebestuurder.nl, tot vrijdag 26 oktober.

N366 Veilig

De actie is onderdeel van het project N366 Veilig, waarin provincie, politie en de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde werken aan het verbeteren van de verkeersveiligheid op de provinciale weg tussen Veendam en Ter Apel. Naast het herinrichten van de weg en politiecontroles is voorlichting aan weggebruikers een belangrijk onderdeel van het project. Dit jaar staan de thema’s ‘onvoldoende afstand houden’ en ‘macht over het stuur verliezen’ centraal.