Oostelijke Ringweg dicht van 30 oktober tot 2 november

Van vrijdagavond 30 oktober 19.00 uur tot maandagochtend 2 november 6.00 uur is de Oostelijke Ringweg tussen de Rijksstraatweg (N360) en Lewenborg afgesloten. Dit heeft te maken met inrijden van het nieuwe fietsecoduct Stadsweg nabij Lewenborg. Doorgaand verkeer moet omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk.

Van vrijdagavond 30 oktober 19.00 uur tot maandagochtend 2 november 6.00 uur is de Oostelijke Ringweg tussen de Rijksstraatweg (N360) en Lewenborg afgesloten. Dit heeft te maken met het inrijden van het nieuwe fietsecoduct Stadsweg nabij Lewenborg. Doorgaand verkeer moet omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk.

Omleidingsroute

Het bestemmingsverkeer wordt omgeleid via een omleidingsroute langs de Kluiverboom/Bakboordswal. Het bedrijventerrein Ulgersmaborg-Noord en Kardinge blijven via deze route ook bereikbaar.

Inrijden nieuw viaduct

Het inrijden van het nieuwe viaduct gaat met enig spektakel gepaard. Verschillend groot materieel is aanwezig om het wegdek van het nieuwe viaduct op haar plek in te rijden. Vrijdagavond wordt het wegdek al vanaf Kardinge, waar het naast de weg ligt, klaar gezet op de Ringweg en vervoerd richting Lewenborg. Ook verwijderen we dan de tijdelijke fietsbrug.

Uitnodiging omgeving

We hebben de directe omgeving een uitnodiging gestuurd om op zaterdag 31 oktober tussen 12.00 en 15.00 uur het inrijden van het nieuwe viaduct van dichtbij mee te maken. Zij kunnen de ‘manoeuvres’ waarnemen op de (afgesloten) Ringweg aan de noordzijde (schoolzijde Lewenborg). Verkeersregelaars geven aan hoe men precies moet lopen.

Afrondende werkzaamheden

Vanwege afrondende werkzaamheden is het voor fietsers en voetgangers niet mogelijk om direct van het nieuwe fietsecoduct gebruik te maken. De verwachting is dat dit vanaf uiterlijk 20 november wel mogelijk is. In de tussentijd moeten fietsers en voetgangers - afhankelijk van hun bestemming gebruik maken van de route via de Rijkstraatweg (N360).

Meer informatie

Nadere informatie over de werkzaamheden treft u aan op onze website http://www.ringgroningen.nl/oostelijke-ringweg/deelprojecten/groenstructuur-en-fietsecoducten