Ontdekkingsreis langs Onner- en Oostpolder op 16 april

De echte vogelliefhebbers kunnen zaterdag 16 april langs de oevers van het Drents Diep vogels van de Oost- en Onnerpolder bekijken. De polders in het Zuidlaardermeergebied vormen een prachtig landschap met een unieke combinatie van waterwinning, waterberging en natuurontwikkeling.

 

De echte vogelliefhebbers kunnen zaterdag 16 april langs de oevers van het Drents Diep vogels van de Oost- en Onnerpolder bekijken. De polders in het Zuidlaardermeergebied vormen een prachtig landschap met een unieke combinatie van waterwinning, waterberging en natuurontwikkeling.

Veel vogels 

Het gebied is in de loop der jaren van landbouwgrond omgevormd tot moeras- en weidelandschap. Dat trekt veel vogels, waaronder bijzondere en zeldzame soorten zoals de zwarte stern, de witwangstern en de witvleugelstern. Voor de laatste twee soorten is het Zuidlaardermeergebied het eerste gebied in Nederland waar ze sinds jaren weer broeden. De polders vormen ook een paradijs voor veel weidevogels zoals de grutto en de tureluur.

De wandeling begint zaterdag 16 april om 13.30 uur vanaf het fietspontje aan de kant van palingboer Vos aan de Osdijk 8 in Noordlaren. Een verrekijker en vooral stevige wandelschoenen of laarzen wordt aangeraden.