Ontbrekende schakel fietsroute rond Schildmeer klaar

De recreatieve fietsroute van Schaaphok naar Luddeweer is klaar. Het is de nog ontbrekende schakel in de TRAP-route (Toeristisch Recreatief Archeologisch Pad) Duurswold rond het Schildmeer. Gedeputeerde Wiebe van der Ploeg en wethouder Gea Huizing van de gemeente Slochteren namen de nieuwe route dinsdag officieel in gebruik.

De recreatieve fietsroute van Schaaphok naar Luddeweer is klaar. Het is de nog ontbrekende schakel in de TRAP-route (Toeristisch Recreatief Archeologisch Pad) Duurswold rond het Schildmeer. Gedeputeerde Wiebe van der Ploeg en wethouder Gea Huizing van de gemeente Slochteren namen de nieuwe route dinsdag officieel in gebruik. 

Landschap, recreatie en archeologie

De aanleg van het fietspad is niet alleen archeologisch, maar ook landschappelijk en recreatief van belang voor Midden-Groningen. De nieuwe route draagt bij aan de versterking van de toeristische infrastructuur en aan het herstel van het landschap in Groningen. Het pad loopt namelijk langs een deel van de oorspronkelijke en nog geheel gave bovenloop van de Fivel. Van de nieuw aangelegde fietspaden in Midden-Groningen wordt veel gebruik gemaakt.

Kosten en financiering

De aanleg van 1.800 meter pad en de nieuwe houten brug heeft zo’n 240.000,- euro gekost. Deze kosten zijn gefinancierd met bijdragen van de Regio Groningen-Assen, de gemeente Slochteren en de provincie Groningen. De landinrichtingscommissie heeft ervoor gezorgd dat de ondergrond werd vrijgemaakt van particulier eigendom en werd toegedeeld aan de gemeente.