Onderzoek Gronings Perspectief van start gegaan

Hoe tevreden bent u met uw woonomgeving? En hoe veilig voelt u zich? Die vragen worden gesteld in een eerste enquête die deze week verstuurd is aan een groep Groningers. Zij doen mee aan het onderzoek Gronings Perspectief van de Rijksuniversiteit Groningen, naar aanleiding van de aardbevingen in onze provincie. Wie nog mee wil doen kan zich daarvoor aanmelden. De eerste enquête is in te vullen tot 20 maart.

Hoe tevreden bent u met uw woonomgeving? En hoe veilig voelt u zich? Die vragen worden gesteld in een eerste enquête die deze week verstuurd is aan een groep Groningers. Zij doen mee aan het onderzoek Gronings Perspectief van de Rijksuniversiteit Groningen, naar aanleiding van de aardbevingen in onze provincie. Wie nog mee wil doen kan zich daarvoor aanmelden. De eerste enquête is in te vullen tot 20 maart.

Meerdere enquêtes

Het onderzoek zal de komende twee jaar plaatsvinden en bestaan uit meerdere enquêtes. Terugkerende thema's daarbij zijn veiligheid, gezondheid en perspectief op de toekomst. Het onderzoek wordt gehouden onder Groningers in àlle 23 gemeenten, dus niet alleen in het aardbevingsgebied. Gronings Perspectief moet kennis opleveren over de staat van de inwoners in het algemeen.

Maatregelen

Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de Nationaal Coördinator Groningen, in samenwerking met de provincie Groningen, de Groninger gemeenten en de Veiligheidsregio. De resultaten worden gebruikt als basis voor concrete maatregelen, bijvoorbeeld extra aandacht geven aan initiatieven die de lokale economie of leefbaarheid stimuleren. Zo kunnen bewoners en betrokken instanties samen zoeken naar oplossingen.

Resultaten gedeeld

In totaal ontvingen 25.000 inwoners in januari een brief met een persoonlijke inlogcode om zich aan te melden voor het onderzoek. Tot en met 2017 vullen de deelnemers elk kwartaal een online enquête in. De resultaten zijn openbaar en worden gedeeld via groningsperspectief.nl.