Ondernemersfactory biedt werkplekken en trainingen voor ondernemers

Startende ondernemers kunnen in Winschoten binnenkort terecht bij de Ondernemersfactory, voor een fysieke werkplek en het volgen van trainingsprogramma's. Er is keus uit drie verschillende programma's, die allemaal een jaar duren. Ze zijn ontwikkeld door de Advisorgroep en hebben van de provincie goedkeuring gekregen voor de lijst programma's van de Groninger Ondernemersregeling. Dat betekent dat ondernemers tot 5.000 euro subsidie kunnen krijgen als ze een van deze programma's volgen.

Professioneel

Het voordeel van een plek als de Ondernemersfactory is dat ondernemers klanten ontvangen in een professionele ruimte, met andere ondernemers kunnen sparren en elkaar kunnen inspireren. Ook zal er meer bedrijvigheid zijn dan wanneer je als starter thuis aan de keukentafel je onderneming begint. Gebleken is dat een dergelijke omgeving ondernemers doet groeien.

Drie programma's

De startende ondernemer kan kiezen uit drie programma's, die in kosten variëren van 600 tot 3.000 euro per jaar.

  • IBIS 1 is het meest uitgebreide programma en biedt naast een vaste werkplek diverse faciliteiten, zoals overlegruimtes, bedrijfsbezoeken, een inloopspreekuur en trainingsactiviteiten. De trainingen vinden één keer per maand plaats en duren vier uur. Ook zijn er twaalf keer per jaar individuele coachings- en adviesgesprekken plaats.
  • IBIS 2 biedt voor één of meerdere dagen een flexplek aan met dezelfde faciliteiten en hetzelfde trainingsprogramma als IBIS 1.
  • IBIS 3 biedt geen werkplek, maar wel trainingsactiviteiten en toegang tot de andere faciliteiten.

Groninger Ondernemersregeling

De Groninger Ondernemersregeling biedt subsidies tot 5.000 euro voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen of de (jeugd)werkloosheid willen verminderen door leerlingen een meester-gezeltraject aan te bieden. Hiervoor zijn door de provincie diverse programma's erkend, waar ondernemers met subsidie aan kunnen deelnemen.