Omleidingen door stremming brug Noordhorn-Zuidhorn

Vanaf vrijdag 21 april wordt de tafelbrug tussen Noordhorn en Zuidhorn gesloopt. De brug en een deel van de Rijksstraatweg zijn tot eind juli gestremd voor alle verkeer. Ook een deel van het wandelpad aan de zuidoostkant van het Van Starkenborghkanaal wordt afgesloten. Het verkeer wordt met borden omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een pontje. Ook rijden er bussen.

Pontje

Tussen vrijdag 21 april en eind juli vaart een pontje aan de noordkant van het Van Starkenborghkanaal, ter hoogte van nummer 37. Op vrijdag 21 april vaart het pontje van 09.00 uur 's morgen tot 01.30 uur 's nachts. Vanaf 22 april vaart het pontje van 05.30 uur 's morgens tot 01.30 uur 's nachts. Het pontje vaart zeven dagen per week, ook op feestdagen.

Bussen

Ook rijden er extra bussen. De bussen stoppen onder meer bij de scholen en het station in Zuidhorn. De bustijden zijn afgestemd op de schooltijden en het andere openbaar vervoer. De dienstregeling is te vinden op www.lemmer-delfzijl.nl en www.qbuzz.nl.

Geluidshinder

In het weekend van 21 tot en met 23 april wordt het beweegbare deel van de brug gesloopt. De werkzaamheden hiervoor vinden dag en nacht plaats. Hierdoor kan geluidshinder ontstaan.

Herinrichting Rijksstraatweg

Aannemer Oosterhof Holman voert in opdracht van de gemeente Zuidhorn werkzaamheden uit voor de herinrichting van de Rijksstraatweg Noordhorn-Zuidhorn. Dit gebeurt in fasen. Het eerste gedeelte dat aangepakt wordt is het deel van de Langestraat in Noordhorn tussen de tunnel en huisnummer 37. Dit duurt ongeveer vier weken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de vervanging van de brug op www.lemmer-delfzijl.nl. Meer informatie over de werkzaamheden aan de Rijksstraatweg is te vinden op www.zuidhorn.nl