Ombouw knooppunt Kardinge bij Ring Oost vanaf 30 september

Vanaf 30 september starten de werkzaamheden voor de nieuwe aansluiting bij Kardinge/Ulgersmaborg in Groningen. Het verkeer moet tot half november bij Kardinge rekening houden met omleidingen en beperkte rijstroken. De totale werkzaamheden voor dit nieuwe deelproject aan de Oostelijke Ringweg duren tot de zomer van 2014.

 

Vanaf 30 september starten de werkzaamheden voor de nieuwe aansluiting bij Kardinge/Ulgersmaborg in Groningen. Het verkeer moet tot half november bij Kardinge rekening houden met omleidingen en beperkte rijstroken. De totale werkzaamheden voor dit nieuwe deelproject aan de Oostelijke Ringweg duren tot de zomer van 2014.

Afslagen Kardinge en Ulgersmaborg-Noord afgesloten

De heiwerkzaamheden voor het nieuwe viaduct beginnen vanaf 30 september en vinden overdag plaats. Hierdoor zijn beperkte rijstroken op de Oostelijke Ringweg bij Kardinge beschikbaar. De afslagen richting Kardinge en Ulgersmaborg-Noord zijn dan enkele weken afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via Lewenborg en de Parkallee. Voor bestemmingsverkeer voor Ulgersmaborg-Noord wordt de Oosterhamrikbaan (busbaan) opengesteld tot aan Grondzijl. Via een omleiding vanaf de Oosterhamrikbaan zijn Ulgersmaborg-Noord en Grondzijl dan bereikbaar. Vanaf 20 oktober is de afslag Ulgersmaborg-Noord weer open. De afslag Kardinge blijft gesloten tot en met begin november voor de aanleg van de rotonde aan de Kardingezijde. Voor fietsers zijn er zo nu en dan omleidingen.

Zomer 2014 klaar

De verwachting is dat het nieuwe viaduct in de zomer van 2014 klaar is. In de zomer en in het najaar van 2014 vindt dan de aansluiting van de wegen op de rotondes en de nieuwe viaduct en afrondende werkzaamheden plaats. De werkzaamheden maken deel uit van de totale aanpak ombouw Oostelijke Ringweg die in de periode 2010-2015 plaatsvindt.

Werkzaamheden

In hoofdlijnen vinden in de periode oktober 2013 - eind 2014 de volgende werkzaamheden plaats: de aanleg van tijdelijke wegen, de bouw van het nieuwe viaduct op een voorbouwlocatie naast de ringweg (dezelfde werkwijze als bij Beijum-Zuid/De Hunze), de aanleg van nieuwe rotondes bij de Kardingerweg (beide zijden van de Oostelijke Ringweg), het aanpassen van de rijbanen en de aanplant van groen.

Voor meer informatie zie ook  www.ringgroningen.nl en via Twitter @ringgroningen.